ГоловнаПолітика

Зеленський підтримав звільнення Труби

"Праву руку" директора ДБР підозрюють в отриманні $150 тис. хабара.

Зеленський підтримав звільнення Труби
Фото: facebook/Державне бюро розслідувань

Президент Володимир Зеленський назвав Ігоря Щербину, затриманого напередодні детективами НАБУ, правою рукою директора Державного бюро розвитку Романа Труби.

На думку президента, це аргумент для звільнення Труби.

"«Праву руку» директора ДБР підозрюють в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Ще один аргумент на користь необхідності перезавантажити керівництво Бюро. Ця організація створювалася як незалежна і об'єктивна. Шкода, якщо ці добрі наміри не виправдаються", - йдеться у фейсбуці Зеленського.

Сам Труба назвав Щербину "колишнім колегою по ГПУ".

Труба наполягає, що на нього "неможливо впливати ні за гроші, ні за будь-які інші ресурси", тому цю справу не можна використовувати для його звільнення.

"Мене так активно намагаються зняти посади, що дехто не може зупинитися у своїй фантазії: якісь записи в телеграм-каналі, підміна законопроєкту і навіть анонси борделю. Отепер це. Скоро можна буде писати книгу фейків зі створення ДБР. Але це означає лише одне: ми незручні для чиновників, ми заважаємо їм, тому вони йдуть на будь-які заходи, щоб знищити ДБР. Але не вдасться ", - написав Труба.

Нагадаємо, що Верховна Рада з кінця останнього пленарного тижня розглядає поправки до закону про ДБР. Депутати вже встигли прийняти принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу і його заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram