ГоловнаПолітика

Зеленський у Вільнюсі підписав декларацію про розвиток стратегічного партнерства з Литвою

Україна хоче зміцнювати співпрацю з одним з основних союзників.

Зеленський у Вільнюсі підписав декларацію про розвиток стратегічного партнерства з Литвою
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський і його литовський колега Гітанас Науседа в середу підписали декларацію про розвиток стратегічного партнерства України і Литви на період з 2020-го по 2024 рік.

Про це йдеться на сайті президента України.

"Ця спільна декларація містить пріоритети двостороннього діалогу на період 2020-2024 років. А отже, можна впевнено сказати, що партнерство України і Литовської Республіки буде ще міцнішим", - сказав Зеленський.

Декларація стане дорожньою картою розвитку українсько-литовських відносин рівня стратегічного партнерства. Її положення ляжуть в основу подальшої співпраці.

Спільна заява передбачає реалізацію Україною та Литвою спільних заходів у таких сферах, як міжнародна та регіональна безпека, європейська та євроатлантична інтеграція, економіка, соціальна політика, розвиток торгівлі та інвестицій, наукова співпраця, співпраця в культурній і гуманітарній сферах.

За результатами 12-го засідання Ради президентів України і Литви також було підписано протокол, в якому засуджується агресія Росії проти України. У цьому документі Литва висловлює підтримку прагненням України набути членство в Євросоюзі та НАТО.

Також під час візиту Зеленського Україна і Литва підписали декларацію про намір щодо взаємного визнання електронної ідентифікації та дворічних послуг для електронних транзакцій; а також декларацію про намір співпраці в питаннях кібербезпеки між міністерствами оборони.

Нагадаємо, Литва - один із найактивніших прихильників України в міжнародному співтоваристві. Країна надає гуманітарну та військову підтримку Україні та допомагає реструктуризувати деякі сфери державного сектору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram