ГоловнаПолітика

Порошенко вважає новий закон про Київ наступом на децентралізацію

"А реформа довела свою ефективність", - вважає експрезидент.

Порошенко вважає новий закон про Київ наступом на децентралізацію
Фото: eurosolidarity.org

Намагання порушити принципи місцевого самоврядування та відсторонити від вирішення питань громади  самих громадян, є порушенням Конституції України та наступом на одну з найуспішніших реформ – децентралізацію. Про це сказав журналістам п’ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, коментуючи новий закон "Про столицю".

"У нас є спроба порушити місцеве самоврядування, є спроба відсторонити від влади киян, є спроба порушити Конституцію. Бо єдиним джерелом влади в Україні є народ", – заявив Петро Порошенко. Він додав, що в основі місцевого самоврядування є повноваження громадян обирати міського голову, включно з виконавчою владою.

"Це є наступ на одну з найуспішніших реформ, яка була проведена моєю командою, реформа децентралізації", – зазначив він.

"І незалежно від того про яке місто ми говоримо, Київ, Львів, Дніпро чи будь-яке інше, ми маємо захищати інтереси територіальних громад", – підкреслив п’ятий президент України.

Він особливо відзначив, що завдяки децентралізації місцеві громади  отримали кошти і повноваження, отримали право самостійно визначати напрямки розвитку громад та ефективно використовувати наявні у них ресурси.

"Гроші мають розподілятися громадою, а не з сумками тягнутися до якихось кабінетів і байдуже на яких вулицях вони будуть розташовані – на вулиці Банковій, чи на Грушевського", – зауважив Петро Порошенко.

"Це точно буде наступ на демократію і це точно великий крок назад. Це буде руйнація реформ", – сказав п’ятий президент України.

Петро Порошенко також нагадав, що реформу децентралізації допомагали впроваджувати наші європейські партнери. У нас були радники з Польщі, Німеччини. "У нас були всі, хто чітко висловився, що це реформа, яка довела свою ефективність", – зауважив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram