ГоловнаПолітика

Суд обрав запобіжний захід усім фігурантам справи "Спецтехноекспорту"

Одного з них відправлено під домашній арешт.

Суд обрав запобіжний захід усім фігурантам справи "Спецтехноекспорту"
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва у четвер, 7 березня, завершив обрання запобіжного заходу фігурантам справи про розтрату 55 млн гривень "Заводу 410 цивільної авіації".

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбуці.

Двох із них заарештували 6 березня, а в четвер запобіжний захід обрали ще трьом. За результатами судового засідання стало відомо, що під варту відправлено чотирьох фігурантів цієї гучної справи, один перебуватиме під домашнім арештом.

"6 і 7 березня 2019 за участю прокурорів САП у Солом'янському райсуді міста Києва було обрано запобіжний захід чинному директору, колишньому директору і ще трьом колишнім службовцям дочірнього підприємства державної компанії «Укрспецекспорт» Державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт", причетним до розтрати 55,5 млн гривень державного підприємства", - йдеться в повідомленні.

Чинному керівникові "Спецтехноекспорту" суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн гривень застави.

Колишньому керівнику - утримання під вартою з можливістю внесення 1,9 млн гривень застави.

Екс-директору департаменту - утримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн гривень застави.

Колишньому начальнику сектору - утримання під вартою з можливістю внесення 1,5 млн гривень застави.

Колишньому заступнику директора - цілодобовий домашній арешт.

Рішення про можливе оскарження в апеляційному порядку ухвал суду буде прийнято після вивчення текстів постанов і їх мотивів.

Нагадаємо, НАБУ затримало співробітників "Спецтехноекспорту" 4 березня за підозрою в розтраті 2,225 млн доларів.

Вони можуть бути причетні до організації злочинної схеми розкрадання коштів, яка завдала 55,5 млн гривень збитків державному підприємству "Завод 410 цивільної авіації". Підозрюваним інкримінують ч.ч. 2, 3ст.27, ч.2 ч.28, ч.5 ст.191 (розкрадання), ч.ч. 2, 3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 (службове підроблення).

За даними слідства, для виконання контракту "Заводу 410 ЦА" з Міністерством оборони Індії "Спецтехноекспорт" залучив компанію з ОАЕ як фінансового посередника. Її послуги були фіктивними, але 2015 року вони обійшлися "Заводу 410 ЦА" у 2,2 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram