ГоловнаПолітика

Україна заборонила в'їзд проросійському журналісту з Австрії

У СБУ вважають, що Вершютц становить небезпеку для національної безпеки.

Україна заборонила в'їзд проросійському журналісту з Австрії
Кристиан Вершютц
Фото: facebook.com/chervakova

Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу. Причиною є загроза, яку він представляв для національної безпеки.

Про це повідомила перший заступник голови Комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

"Шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу заборонили в'їзд в Україну на 1 рік. Про це повідомляють мої джерела в Службі безпеки України", - написала вона в Facebook.

"Від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від "Раша тудей", які дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують "ополченцями", - повідомила Червакова.

Також іноземець, за інформацією депутата, протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і окупований Крим через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що МЗС Канади відмовило в акредитації російським пропагандистським ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram