ГоловнаПолітика

"Гроші будуть повернуті в бюджет. У зубах принесуть", - Порошенко про оборудки в ОПК

Корупція в Україні не має політичного "даху", запевнив президент.

"Гроші будуть повернуті в бюджет. У зубах принесуть", - Порошенко про оборудки в ОПК
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запевняє, що у корупції в Україні нема політичного "даху" і збитки, завдані корупційними схемами в оборонній сфері, будуть повернуті в бюджет.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам у четвер ввечері, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні після вчорашнього засідання (Ради національної безпеки і оборони - ред.) були проведені обшуки у всіх без винятку фігурантів справи. Я дякую за таку реакцію на звернення президента. При цьому наголошую, що якщо людина винна, вона має бути в тюрмі, хто б це не був. А якщо він не винен, то у суспільства не повинно бути сумнівів щодо об'єктивності та неупередженості проведення розслідування", - сказав Петро Порошенко.

За його словами, вся інформація вивчалася правоохоронними органами протягом місяців. "Перед пред'явленням підозри була зроблена спроба зробити скандал. Чому це небезпечно? Тому що мова йде про спробу підірвати довіру до армії, до держави, оборонного комплексу", - сказав президент.

Глава держави акцентував увагу на тому, що в цьому випадку мова не йде про те, що в країні немає корупції.

"Корупція є. Йдеться про те, чи здатні ми з нею ефективно боротися, чи є у корупції політичний "дах". І я підкреслюю, що не просто немає, а політична воля президента, яка зараз демонструється, свідчить про те, що ніхто від покарання за скоєний злочин, якщо його доведено, не захистить. Гроші будуть повернуті в бюджет. В зубах принесуть ... Буде відповідальність", - заявив Петро Порошенко.

7 березня Національне антикорупційне бюро України провело низку обшуків у фігурантів журналістського розслідування про корупцію в оборонно-промисловому комплексі країни, в тому числі за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і його сина Ігоря.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що збитки від розкрадань в оборонній сфері становлять 1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram