Класики повертаються в Ірпінь

Ще ніколи за 70 років свого існування ірпінська бібліотека не отримувала стільки уваги, як зараз. Капітальний ремонт, новий сайт, нове обладнання дають змогу запускати нові проекти і відроджувати традиції.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Щороку бібліотека обслуговує близько 4000 відвідувачів. Але тривалий час владі було не до культури, і на умови роботи бібліотекарів ніхто уваги не звертав. Реальні зрушення розпочалися лише у 2015 році.

У першу чергу, мова йде про капітальний ремонт приміщення. Ми повністю оновили читальний зал, абонемент, книгосховища. Зробили сучасні дизайнерські шафи і доповнили інтер’єр такими ж стильними столами, стільцями та диванами. Придбали новий комп’ютер і телевізор. Відремонтовали і оформили краєзнавчу кімнату. Виготовили нові тематичні стенди, стіни прикрасили портретами видатних українців, частина яких мешкала в Ірпінському регіоні. І, нарешті, запустили сайт ірпінської бібліотеки.

Тепер настав час нових проектів. Вже з лютого у бібліотеці почнуть проводитися зустрічі із класиками української літератури, які організовуватиме редакція комунальної газети "Ірпінський вісник" спільно зі Спілкою письменників України. Літератори завжди були частими гостями у нашому місті, і багато в чому саме вони прославили Ірпінь. Новий проект допоможе відродити давні літературні традиції Приірпіння.

Цього ж року у фойє бібліотеки буде відкрито літературне кафе та зона бук-кросінгу. Це будуть місця для спілкування творчої молоді та культурної інтелігенції міста. Завершити всі роботи планується до дня бібліотечного працівника.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram