Глухів наслідуватиме приклад Ірпеня

Ірпінь відвідав один із найцікавіших українських політиків – новообраний міський голова міста Глухова Сумської області Мішель Терещенко.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Мішель – нащадок найвідомішої династії українських підприємців і меценатів Терещенків. Народився у Франції. 12 років тому переїхав до України, поселився у рідному Глухові, а у жовтні 2015 року виграв вибори на посаду Глухівського міського голови. Журналісти встигли назвати його європейським мером, і тим приємніше що європейський мер приїхав саме до Ірпеня знайомитися з досвідом впровадження європейських змін в українських реаліях.Наша зустріч тривала декілька годин. Ми показали частину того, що встигли зробити за рік відродження Ірпеня: нові парки, дитячу поліклініку, дитячо-юнацький клуб «Дивосвіт», дитячий садок «Бджілка», будівництво нового стадіону. Багато говорили про те, яким чином і завдяки чому нам вдається розвивати місто в складних умовах війни та економічної кризи в Україні.

Приємно було почути від Мішеля Терещенка високу оцінку результатів нашої роботи. Особливо те, що таких дитячих поліклініки і садка, які ми збудували в Ірпені, важко побачити навіть у Франції. Він був щиро вражений нашими швидкими темпами інфраструктурних змін і висловив бажання повторити досвід Ірпеня в Глухові.

Вже найближчим часом представники Ірпінської міської ради поїдуть на Сумщину передавати досвід своїм глухівським колегам. Це – початок не лише партнерства між двома містами. Це дещо більше. Адже один мер і одне місто не здатні змінити країну в цілому. А підтягуючи один одного, переймаючи краще від колег і поширюючи позитив на сусідні регіони, разом ми закладаємо початок реальних європейських змін у державі.

В Ірпені відкрито перший на Київщині Громадський центр для переселенців

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram