ГоловнаБлогиБлог Тараса Токаря

Чи законно стоматполіклініка збирається придбати легковий автомобіль за 210 тисяч гривень?

Днями інтернет-видання «Наші гроші» повідомило про те, що Полтавська обласна клінічна стоматологічна поліклініка 16 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Автопланета-Полтава» на придбання автомобіля Hyundai Sonata у якості транспорту для медичної служби. Вартість автомобіля склала 210 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Автівку придбано за кошти місцевого бюджету, отримати її замовник повинен до 31 грудня цього року. Детальнішого опису автівки немає, оскільки конкурсна документація на сайті «ВДЗ» відсутня. За ціною в 204 тис грн. і менше можна придбати Hyundai Sonata 2012 року випуску.

Законність результатів вищезгаданого тендеру у мене викликала сумнів. Адже, постановами Кабінету міністрів України передбачено наступні обмеження:

- Постановою КМУ від 4 квітня 2001 р. №332 визначена гранична сума витрат на придбання легкових автомобілів для керівників бюджетних установ та організацій у розмірі 60 тисяч гривень;

- Постановою КМУ від 22 жовтня 2008 р. №943 з метою економії державних коштів припинено придбання легкових автомобілів до 1 січня 2014 року.

Тож, виникає запитання до органів Держфінінспекції та прокуратури Полтавської області: Чи законно стоматполіклініка збирається придбати легковий автомобіль за 210 тисяч гривень? Сподіваюся отримати відповідь від правоохоронців Полтавщини.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram