ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Куди Арсеній подів 3 мільярди

Вчора на засіданні Кабміну Арсеній Яценюк заявив, що уряд не буде фінансувати території, підконтрольні проросійським бойовикам. Але чомусь Прем’єр забув розказати, що вже перерахував окупованим шахтам 3 мільярди гривень. Також не афішував інформацію про виділення 300 мільйонів гривень на науково-дослідні та конструкторські роботи в контрольованій терористами Макіївці. Думаю, що ГПУ і СБУ має негайно встановити куди пішли ці гроші. Роз’яснити ситуацію має і прем’єр. Тому що, якщо його провину доведуть – про керівництво уряду він може забути!

Фото: www.dyvys.in

У Донецькій і Луганській областях добувають майже 80% українського вугілля. Проте зараз галузь майже призупинила свою роботу. У зоні, де проводиться антитерористична операція більше половини шахт просто перестали працювати. Є навіть інформація, що керівництво самопроголошеної ДНР вже розіслало на місцеві шахти вимогу зібрати заяви шахтарів, у яких вони звільняються за власним бажанням. Зрозуміло, що у терористів просто немає грошей на утримання шахт і гірників. Вугільний тягар їм не по зубах.

У цей же час, коли шахти простоюють, а балом заправляють злочинці, уряд Арсенія Петровича відправляє на Схід 3 мільярда гривень на підтримку вугільної промисловості! Ще 300 мільйонів направляються в окуповану Макіївку на науково-дослідні та конструкторські роботи! Які до біса роботи та розвиток вугільної галузі під час війни?! Тут навіть не попахує, а смердить корупцією!

Генпрокуратура та СБУ вже отримали мої депутатські звернення з вимогою розібратися, на що ж ці гроші були витрачені. Але вже поговорюють, що третину отримав Рінат Ахметов, якому Уряд, до речі, відшкодував половину усього ПДВ. Ще третину поклав собі в кишеню Яценюк. І лише третина пішла на шахти. Але хай у цьому розбирається ГПУ і СБУ.

Проте я переконаний в одному. Якщо буде доведена хоч мізерна провина Яценюка, він має забути про свої прем’єрські амбіції. Таким не місце у керма!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram