ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Що ви курите, лідери КОДу?

Опозиція знаходиться у стані дивного передвиборчого очманіння: намагається домовлятися з владою, яка потім її кидає, і не домовляється між собою, імітуючи півроку процес та програючи вибори в стовідсоткових помаранчевих райцентрах Київщини. І от результат – КС забороняє кандидатам балотуватися по спискам та мажоритарці одночасно. Наступний крок – буде переписування закону, бо така формальна необхідність напрошується після зазначеної зміни.

Чесно кажучи, вже дратує «манія переговорів і домовленостей» у опозиційних лідерів. Хіба не зрозуміло, що з діючою владою ні про що не можна домовлятися. Особисто я будь-яку наступну домовленість опозиції з владою буду вважати «зрадою народу України».

Новоспеченим лідерам треба брати за руку усіх своїх «єдиних кандидатів» на мажоритарку та спонсорів, які будуть за красивою першою п’ятіркою у списку, і вже їхати в округи. Їхати для мобілізації виборців. За будь-якої погоди та результату, наступним маршрутом кожного українця, який проголосував за опозицією має бути дорога під ЦВК.

А тепер питання! Такі люди є в опозиції, сформовано потужний пул справжніх лідерів чи усе на рівні банального політичного блефу? За спинами «блефуючих» - мільйони людей, із знівеченими долями і дуже несентиментальним настроєм. Прошу не забувати, що лідерів французької революції народ згодом стратив так само, як і короля.

Власть прекрасно понимает, что по партийным спискам она проиграет выборы, поэтому ключ для создания пропрезидентского большинства лежит в мажоритарных округах. Поэтому им нужно сделать все, чтобы в округах от оппозиции пошли кандидаты менее известные, менее харизматичные и менее популярные. Именно таким образом я толкую решение КС. Такое решение КС, очевидно, так и задумывалось при подаче представления, чтобы выбить известных людей из мажоритарных округов

— Николай Томенко

Конституційний суд, прокуратура, суди, силові органі танцюють «під дудку» Януковича. За добу ця машина може організувати будь-який нормативно-правовий путч, прийнятий будь-який закон або правку. У опозиції лише два інструменти – робота з людьми і апелювання до міжнародного співтовариства. Я закликаю використати наявний час і почати мобілізацію людей, потім «перегнути через коліно» Банкову та прийняти справедливий виборчий закон. Це нове дихання демократії призове людей захищати свою перемогу наступного дня після виборів. Тільки з людьми ми переможемо режим, усе інше - гроші, скарги усьому світу та міжнародні консультації - банальні фантики.

Інакше - лідерів опозиції, самозванців та справжніх, влада не пустить в поле на мажоритарку та паралельно у список; дефіцит прохідних місць зруйнує відносну, декларативну монолітність опозиції; це живитиме опозиційні проекти Банкової; одним рішенням КС, регіонали збируть під свій прапор усі дрібні партії та рухи. І на кінець у найостаннішій редакції виборчого закону влада влаштує просто феєрверк беззаконня.

Є ще час. Дайте нам і собі відповідь на два питання.

Перше, ви можете боронити інтереси простих людей тільки на м’яких диванах у Шустера та Кісільова, чи здатні до безкомпромісної вольової боротьби? Друге, У опозиції є ідеологи, маршали, генерали, солдати… і совість та мужність вчасно прибратися, якщо вона просто «гола».

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram