ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Політичні вурдалаки

Українська влада схожа на нечисту силу, яка час від часу, приймає політичні рішення то вночі, то в час, який не природній для повноцінного політичного життя. Так, зміни до Конституції – опівночі, збільшення пенсійного віку – теж. І нарешті вибори мера Києва - у червні-липні, коли громадянське суспільство буде перебувати у «літній сплячці»: середній клас на відпочинку, молодь роз’їдеться по домівкам.

Експерти зазначають, що за таких умов, потенційний електорат опозиційного кандидата, наприклад, Кличка, буде нейтралізовано. Це ідеальний час для фальсифікацій. Такі обставини унеможливлюють акції протесту біля мерії чи будь-якого іншого «політичного офісу» регіоналів – біля банкової, ВРУ, Кабміну.

Кияни обурюються, невдоволення поширюється і за межі столиці, адже після поразки у головному місті держави, ми позбудемося навіть найменшої можливості для демократичного протесту. Попов буде ставити ялинки на майданах навіть улітку, вигадувати гучні фестивалі на Хрещатику, а кожну площу огородять новими парканами. Без лояльності місцевої влади боротьба неможлива. Регіонали вже сьогодні забороняють проводити акції. Увага, це напередодні своїх виборів. Контрольована владою прокуратура блокувала кампанії на захист справедливості у справі Оксани Макар, а столичні беркутівці шматували опозиційну молодь. Після виборів фарби згустяться: столицю буде зачищено від опозиції. Київ буде остаточно приватизовано вурдалаками.

Що робити? Як не парадоксально але головним поручнем у сходженні ПР до комунальної диктатури у Києві - пенсіонери. Це батьки, бабусі й дідусі молоді, представників середнього класу та віку. Гра на опозиційній шахівниці, зокрема в межах Києва, не дозволяє створити ефективний опозиційний штаб у боротьбі проти ПР. Такий орган має створити громадянське суспільство. Його головне завдання – політична просвіта серед літніх людей яких сватає у свої виборці ПР. Це має бути ціла культурно-ідеологічна революція в противагу брехливої агітації влади, спроби скупити підтримку пенсіонерів за продуктові набори та вітальні листівки, безкоштовну підписку на майже геббельсівську пропаганду ПР. Ми, діти і жертви перебудови, реформ Кравчука, Кучми та Ющенка з Януковичем маємо просити дітей війни, жертв сталінських репресій та 70-річного комуняцького геноциду прибрати це лайно з української політики.

Мы должны четко понимать, какова наша цель. Объединение ради объединения? Или ради победы? Считаю, что нашей главной целью является формирование большинства в будущем парламенте

— Виталий Кличко

Ми маємо пояснити суть і форми тривалого ґвалтування України. Те, як їх усунули від життя: від приватизації, відібрали вклади ощадбанку, як обкрадають країну до цих пір, і головне, продемонструвати життя літньої людини у Європі. Вони мають зрозуміти, що вибирають не опозицію чи владу, Кличка чи Попова, - а старість для нас. Від них залежить, яка вона буде: «їхня – жебрацька, з щоденним приниженням владою» чи «абсолютно інша – європейська».

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram