ГоловнаБлогиБлог Романа Семко

Брудні пелюшки сироти

Тож ясно вам тепер, що сироти ці діти.

Немає мами в них, а тато десь ген-ген.

І няня дивиться за ними цілий день.

І дітлахи самі в холодному будинку.

Артюр Рембо. Новорічні подарунки сиріт. Переклад Всеволода Ткаченка

***

Пункт 10 IV розділу чинної «Програми захисту українців» ВО «Свобода» пропонує «встановити заборону усиновлення українських дітей чужинцями». Цю тезу нещодавно підтвердив один із лідерів партії – нардеп Ігор Мірошниченко.

Проти закону про заборону усиновлення дітей в Росії протестують представники російської опозиції. У нас все навпаки
Фото: EPA/UPG
Проти закону про заборону усиновлення дітей в Росії протестують представники російської опозиції. У нас все навпаки

28 грудня 2012 року Владімір Путін підписав прийнятий Держдумою сумнозвісний «закон Діми Яковлєва», який забороняє всиновлення громадянами США російських дітей-сиріт. Офіційна кремлівська пропаганда подає його як асиметричний контрхід на прийняття Конгресом США «Акту Магнітського» про арешт рахунків та заборону в’їзду чиновникам-корупціонерам, які причетні до вбивства молодого юриста Серґєя Магнітського; останній розкрив кримінальні схеми співробітників МВС та інших службовців на багато мільярдів рублів. Дітьми розплатилися за корупціонерів…

Абсурд наростав… Жириновський заявив, що всі діти Росії мріють жити в інтернатах. Депутат Держдуми Свєтлана Ґорячева вухо ріже: американці можуть використати сирот як «гарматне м’ясо» у війнах по всьому світу, усиновляють дітей для задоволення сексуальних утіх та для трансплантації органів. Найдальше від усіх пішов Патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв), який зобов’язав підлеглих виділити безкоштовні місця для сирітських дітей на кладовищах…

***

Іноземці, як в Україні, так і в Росії, усиновляють (в порівнянні з вітчизняними сім'ями) дітей старшого віку, часто з важкими недугами та особливими потребами (дітлахи із синдромом Дауна, важкими психічними та фізичними захворюваннями). Таких українські родини, як правило, не беруть.

Сегодня практически нет никаких гарантий, что отданный ребенок не станет оъектом внимания черных трансплантологов

— Олег Тягнибок об усыновлении украинцев иностранцами

Негласна статистика щодо сиріт у дитячих будинках, особливо в Росії, страшна: багато дітей вже в ранньому віці стають наркоманами, злочинцями, по декілька разів піддаються сексуальному насильству, спиваються і деградують із самого малечку, гниючи у брудних пелюшках. Не забирайте у них шанс вирватися з цього пекла. Дайте їм маму, навіть якщо вона американська.

P.S. Я поважаю партію «Свободу», але щоб залишитися гідною силою в очах народу, полиште дітей у спокої, беріться краще за того трутня, що сидить на золотому унітазі.

Роман Семко Роман Семко , Викладач Києво-Могилянської академії, член партії "Демократичний Альянс"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram