​Необхідно зберегти меморіальний музей Валентина Зноби

Звертаємось до Вас особисто з колективним зверненням щодо питання стратегії розвитку Києва до 2025 р.

Нажаль, навчені гірким досвідом, коли серед будівельного буму доводилось дзвонити в набат щодо збереження невеличкого за площею, проте важливого за значенням та неповторного культурного осередку - меморіального музею скульптора Валентина Зноби що на Печерську.

Шановні пані та панове!

Вельмишановний Олександре Павловичу!

Звертаємо Вашу увагу, що за адресою: вул. Перспективна, 2-В, в м. Києві на базі майстерні видатного скульптора, почесного громадянина м Києва Валентина Зноби (в якій він працював більше п’ятдесяти років) з 2006 року /на законних підставах/ розташовано художній Музей-майстерню Зноби-Голембієвських, якій носить меморіальний характер.

У відповідності до розпорядження КМУ від 17 жовтня 2007 року № 883-р на будинку-майстерні встановлено меморіальну дошку видатному скульптору, народному художнику України, академіку, почесному громадянину міста Києва Валентину Знобі.

Пам’ятниками В. Зноби прикрашено площі у вісімнадцяти країнах світу, у м. Києві встановлено п'ятнадцять пам’ятників; твори знаходяться в державних музеях України та багатьох країн світу.

Музей часто відвідують іноземні Посли та делегації. Музей цікавий живою неповторною атмосферою-розповіддю про митця, унікальними творами.

Просимо Вас врахувати вищезазначене при розробці та погодженні Стратегії розвитку м. Києва до 2025 й подальшій деталізації й планів забудови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram