ГоловнаБлогиБлог Олександра Аронця

43 дні до виборів: тиск на бізнес та лікарів, побиття агітаторів

Днями на адресу прес-служби Всеукраїнського об'єднання "Свобода" надійшли копії платіжок від бізнесмена з Дніпропетровщини, якого змусили сплатити зоплатити власним коштом рахунки за передвиборчу кампанію комуністів та "регіоналів" у області. Підприємцю пригрозили, що в разі того, якщо він не сплатить рахунки, його бізнес закриють.

Підприємець виявився азартним і вирішив таки сплатити рахунки, але у відповідь на тиск "регіонів" та комуністів у платіжних дорученнях чітко вказав призначення платежів. Зокрема, в платіжному дорученні №31 від 13 липня 2012 року платник, яким є МПП "Елегія", призначення платежу – за обіцянки під час виборчої кампанії Партії регіонів та Компартії України за прокладку трубопровідної мережі водопостачання в селищі "Південне" (рахунок СФ-00067 від 28.05.2012 року).

Фото: Предоставлено автором

14 вересня Олегу Тягнибоку під час зустрічі з громадою у Кам'янці-Подільському надійшла записка:

"Шановний пане Тягнибок! Вибачте, що не можу назвати свого прізвища, бо боюся втратити роботу. Хочу Вам повідомити, що головний лікар міської лікарні Дмитро Васильянов та головний лікар міської поліклініки Борис Цвігун примушують нас, лікарів заставляти своїх пацієнтів голосувати на виборах за Партію Регіонів та за їхніх кандидатів. Забирають у нас дані про хворих, і потім їхні емісари ходять по квартирах і запрошують хворих у свій штаб. Там роздають їм ліки, знаючи, що хвора людина заради свого здоров'я здатна на все". Схоже відбувається по всіх областях України!

Також регіонали вдаються і до зовсім брутальних дій. 15 вересня міліція побила і затримала активістів громадського руху "Відсіч" за поширення листівок проти "регіонала" Максима Луцького у Солом'янському районі Києва. Як повідомила "Українській правді" активістка Катерина Чепура, її побили, порвали її речі і брутально затримали. За її словами, під час роздачі листівок у активістів двічі перевіряли документи, а потім стали затримувати із застосуванням грубої фізичної сили. Правоохоронці аргументують свої дії тим, що активісти мали подати заявку на проведення акції. За словами іншого активіста Олександра Іванова, міліція побила також журналістів, які висвітлювали акцію.

Регіонали, як на мене, вже підняли градус народного гніву до тієї степені, що в разі масових фальсифікацій люди не будуть такими добрими, як 2004 року. Цього разу їх чекатиме участь Каддафі та Мубарака.

P.S. Якщо у вас є свіжі відомості про фальсифікації чи інші значущі події надсилайте мені на електронну пошту: [email protected]

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram