ГоловнаБлогиБлог Анатолія Вітіва

Театральна постановка від олігархів

Будь-яка людина, яка хоч трохи розуміє в політиці, не мала сумніву, що те, що відбувалося вчора у Верховній Раді – не більше, ніж театральна постановка і ніякої відставки Кабміну не буде.

Фото: Ольга Якимович

Очевидно, що крім деяких малих фракцій та невеликої кількості позафракційних депутатів, в першу чергу від «Свободи», яка вийшла під стіни Верховної Ради та обласних державних адміністрацій, ніхто не був зацікавлений у відставці корумпованого уряду Яценюка.

В першу чергу у збереженні його на посаді зацікавлені олігархи, адже через ухвалений сьогодні закон №2319а-д, скоро стартує масована приватизація державного сектора економіки за безцінь і вони за неголосування підконтрольних груп депутатів за відставку Кабміну скоріш за все отримають свою ласу частку.

Заява президента із закликом до Яценюка піти у відставку – частина цієї вистави. Рейтинг довіри до цього уряду сягає нуля, тому він ідеальний варіант для виконання брудної роботи. А пафосні промови Луценка були розраховані на довірливого виборця. Проте, голосування дуже сильно відрізнялося від слів.

Так, БПП не додав 39 голосів, а їх сателіти «Воля народу» - 14 голосів. Із 19 депутатів фракції "Батьківщини" лише 15 проголосували за недовіру Яценюку. З 21 нардепа від Ляшка відставку уряду також підтримали лише 15. Це означає, що далеко не у всіх словесних критиків роботи уряду було щире бажання відправити його у відставку. Таке неодностайне голосування за рішення, від якого залежить майбутнє країни, показує наскільки високий рівень недисциплінованості та розбалансованості в нинішніх фракціях коаліції. А може корумпованості. Який високий там відсоток потенційних тушок. І наскільки кардинально вони відрізняються за дисципліною і принциповістю від фракції ВО "Свобода" у Верховній Раді попереднього скликання.

Інші фракції і групи (Опоблок Ахметова та Відродження Хомутинника на двох дали тільки 8 голосів) також не додали значну кількість голосів. Тобто, ми побачили змову Яценюка і олігархів. Й кожна група, я думаю, за свою лояльність отримає шматок приватизаційного «пирога».

Розуміючи, що народ чекає відставки уряду корупціонерів та не схвалює розпродаж державних підприємств, в Адміністрації президента і Раді розіграли спектакль із гучними заявами і голосуванням, яке прямо суперечить виголошеним промовам Луценка.

Велика частина БПП та олігархи з підконтрольними їм депутатами врятували Яценюка від відставки і тепер чекають коли він поверне свій «борг». А постраждають від того, як завжди, українці.

Так виглядає, що вони мають народ за невігласів, "лохів", яких можна розводити. Рано чи пізно це вилізе їм боком. Тобто, скоріше рано. У Верховної Ради був шанс змінити ситуацію шляхом відставки уряду. Рада не виправдала сподівань українців… знов. Вона має піти, інакше її винесуть і місця для всіх в Ростові не вистачить.

Анатолій Вітів Анатолій Вітів , Голова Волинської «Свободи»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram