ГоловнаБлогиБлог Анатолія Вітіва

«Самопоміч» заграє з російським агресором

Партія «Самопоміч» в особі її лідера та голови комітету Верховної Ради з закордонних справ Ганни Гопко, яка голосувала проти розірвання Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією, продовжує вважати Росію стратегічним партнером і заграє з російським агресором.

Фото: Макс Требухов

Незважаючи на триваючу російську агресію проти України, в нас досі діє закон про дружбу, співробітництво і партнерство з Російською Федерацією, а представники окремих парламентських політичних сил блокують його розірвання.

П рофільний комітет ВРУ з закордонних справ, який очолює перший номер у списку партії «Самопоміч» Ганна Гопко вже вдруге провалює рішення щодо денонсації Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією. Як відомо, Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією був ратифікований Законом України 14 січня 1998 року. Відповідно до частини 2 статті 18 Закону України "Про міжнародні договори України" у разі суттєвого порушення міжнародного договору України іншими його сторонами, якщо виконання договору може зашкодити національним інтересам України, а також в інших випадках, передбачених міжнародним правом, дію такого договору може бути припинено або зупинено.

Так як Росія окупувала частину нашої території і розгорнула військові дії проти нашої держави, цей договір мав би вже давно бути денонсованим. Росія є нашим стратегічним ворогом, а не партнером. Але навіть після тисяч смертей українських воїнів в окремих народних депутатів все ще виникають сумніви з цього питання. Особливо цинічною є позиція нардепів від коаліції, які на словах говорять одне, а роблять зовсім інше. Так, перший номер у списку партії «Самопоміч» і голова Комітету Верховної Ради з закордонних справ Ганна Гопко голосувала проти скасування закону про дружбу, співробітництво і партнерство з Російською Федерацією на засіданні Комітету. Її позиція стала по суті визначальною і Комітет провалив дану ініціативу. Лідер «Самопомочі» Ганна Гопко продемонструвала, що має намір й надалі розвивати і зміцнювати дружбу, будувати стратегічне партнерство з агресором у військовій, культурній, економічній та інших сферах, як це чітко записано в досі діючій угоді.

Раніше нардепи від нинішньої коаліції на засіданні Комітету із закордонних справ не підтримали такі свободівські законопроекти: про зупинення дії Угоди про створення Спів-дружності Незалежних Держав (№1204); про дзеркальні майнові санкції щодо Російської Федерації (№1206).

Окремі українські політики і політичні сили обрали тактику загравання з агресором. Я не знаю, що ще має статися, щоб до їх свідомості дійшло те, що Росія не є і не може бути нашим другом і партнером. Уся показова щедро розрекламована патріотичність проекту «Самопоміч» луснула як мильна бульбашка, коли справа дійшла до реальних кроків з відстоювання української незалежності. Це ще раз свідчить про штучність цього утворення.

Анатолій Вітів Анатолій Вітів , Голова Волинської «Свободи»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram