ГоловнаСвіт

Байден оголосив про початок "ери безперервної дипломатії"

Країни світу повинні співпрацювати, як ніколи, щоб протистояти глобальним викликам.

Байден оголосив про початок "ери безперервної дипломатії"
Фото: president.gov.ua

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден 21 вересня під час виступу на сесії Генасамблеї ООН оголосив про закінчення "ери війн" і початок "епохи безперервної дипломатії".

Звертаючись до Генасамблеї, президент США наголосив, що країни світу повинні співпрацювати, як ніколи, щоб протистояти глобальним викликам, передає Reuters.

"Ми завершили двадцятирічний (період) конфлікту в Афганістані і, закінчивши цю еру безперервної війни, ми починаємо нову еру - безперервної дипломатії", - сказав Байден.

Він заявив, що має намір використовувати багатосторонні інститути для розв’язання міжнародних проблем, зокрема - проблем Індо-Тихоокеанського регіону.

Глава Білого дому сказав, що військова міць США є інструментом, до якого слід звертатися лише у крайньому разі.

Він підкреслив, що США протистоятимуть спробам сильних держав домінувати над слабшими. За словами Байдена, США готові взаємодіяти з будь-якою країною, яка має миролюбні цілі.

Байден заявив, що США незабаром оголосять про додаткові зобов'язання щодо боротьби з пандемією COVID-19. Він також зазначив, що має намір працювати разом з Конгресом, щоб подвоїти фінансування міжнародних програм допомоги країнам, що розвиваються, спрямованої на боротьбу із кліматичними змінами.

Дебати у межах Генасамблеї ООН почалися 21 вересня і триватимуть до 27 вересня. Очікується, що в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку виступлять близько 110 глав держав, понад 50 глав урядів та більш ніж 20 глав МЗС.

Україну представить президент Володимир Зеленський. На його думку, Генасамблея ООН - один із майданчиків, де можна знайти рішення щодо Донбасу та Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram