ГоловнаСвіт

Прокуратура Нідерландів вирішила не розголошувати особи 13 свідків у справі МН17

Рішення ухвалено з міркувань безпеки.

Прокуратура Нідерландів вирішила не розголошувати особи 13 свідків у справі МН17
Фото: EPA/UPG

Особи 13 свідків, які проходять у справі про збитий на Донбасі в 2014 Boeing малайзійських авіаліній МН17, будуть збережені в таємниці через заходи безпеки.

Про це повідомила нідерландська новинна програма Nieuwsuur, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, персональні дані цих 13 свідків не будуть розголошуватися, оскільки, за даними прокуратури, вони "зазнають значних ризиків".

Також Nieuwsuur стверджує, що має у розпорядженні офіційні обвинувачення, які були скеровані чотирьом підозрюваним 2 жовтня 2019 року за їхніми адресами, що відомі судовим органам. Однак достеменно не відомо, чи проживають вони там зараз.

Чотирьом підозрюваним висувають обвинувачення у вбивстві, оскільки вони "навмисне поставили літак під загрозу". У прокуратурі стверджують, що вони надали "командиру(ам) і екіпажу" ракети "Бук" телефони та інформацію про точне місце для запуску ракети. Крім того, підозрювані контролювали транспорт і брали участь у приховуванні "Бука" і екіпажу.

Судовий процес розпочнеться 9 березня в судовому комплексі Схіпхола, де передбачені підвищені заходи безпеки.

Напередодні повідомлялося, що у міжнародної спільної слідчої групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing рейсу МН17 є свідок того, що літак був збитий ракетою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram