ГоловнаСвіт

У Німеччині оголосили про початок епідемії COVID-19

Принаймні чотири нові випадки коронавірусу пов'язані з Італією.

У Німеччині оголосили про початок епідемії COVID-19
Фото: EPA/UPG

Німеччина перебуває на початку епідемії вірусу COVID-19, вважає глава міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан.

Він підкреслив, що ланцюжки інфекційного процесу частково не простежити, і в цьому новизна ситуації.

На цьому тлі, за словами міністра, під питанням, чи виявиться вдалою колишня стратегія з локалізації вірусу.

За останню добу коронавірус виявлено у двох жителів Північного Рейну - Вестфалії, у чотирьох - Баден-Вюртембергу і одного - Рейнланд-Пфальцу, передає Німецька хвиля.

Після підтвердження зараження новим вірусом сімейної пари в Гайнсберзі (федеральна земля Північний Рейн - Вестфалія) місцева влада має намір помістити велике число осіб під домашній карантин.

Жінка, у якої було виявлено коронавірус, працює вихователькою в дитячому садку, тому всі діти цього закладу та їхні батьки повинні залишатися вдома. Крім того, в сім'ї є двоє власних дітей шкільного віку, у яких не виявлено симптомів захворювання.

Під домашній карантин поміщено також усіх пацієнтів і персонал двох приватних медичних кабінетів, а також групу співробітників кельнської університетської клініки, з якими контактували хворі, коли ходили туди на прийом. Інформацію про зараження передали також в готель у Нідерландах, де німецька сім'я недавно провела коротку відпустку. З 26 лютого закрито всі школи і дитсадки в окрузі Гайнсберг, вони запрацюють щонайшвидше на початку наступного тижня.

Поки що абсолютно незрозуміло, де могли заразитися чоловік і дружина, які зараз перебувають на лікуванні в університетській клініці Дюссельдорфа, зазначає видання.

"Двоє заражених коронавірусом жителів Баден-Вюртембергу, 25-річний чоловік з району Геппінген і його 24-річна супутниця, ймовірно, були інфіковані COVID-19 під час поїздки до Мілана. Третій хворий - батько останньої, 60-річний завідувач відділення патології в університетській клініці в Тюбінгені. За даними медустанови, відслідковано всі контакти лікаря - аналізи взято в десятка завідувачів відділів, вони відсторонені від надання медичної допомоги пацієнтам і перебувають під наглядом медиків", - йдеться в повідомленні.

Четвертий інфікований з Баден-Вюртембергу - 32-річний житель округу Ротвайль. Він також їздив недавно в Італію.

У землі Рейнланд-Пфальц вірус виявлено у військовослужбовця, його поміщено в центральний госпіталь бундесверу в Кобленці.

Раніше всі заражені в Німеччині були локалізовані в Баварії (16 випадків). Першим хворим став співробітник баварської фірми Webasto, який раніше контактував з колегою, яка приїхала з Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram