ГоловнаСвіт

Путін помилував засуджену до 7,5 років ув'язнення громадянку Ізраїлю Іссахар

Указ набуває чинності в день опублікування.

Путін помилував засуджену до 7,5 років ув'язнення громадянку Ізраїлю Іссахар
Фото: lechaim.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про помилування громадянки Ізраїлю Наами Іссахар, яку в Росії засуджено до 7,5 років ув'язнення у справі про зберігання і контрабанду наркотиків. Про це йдеться на сайті Кремля.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

"Керуючись принципами гуманності, постановляю помилувати Іссахар Нааму, 1993 року народження, засуджену 11 жовтня 2019 р. Хімкінським міським судом Московської області, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - йдеться в документі.

26-річну Іссахар затримали у квітні 2019 року в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво", де вона робила пересадку на рейсі з Делі в Тель-Авів. У багажі дівчини виявили близько 10 грамів гашишу. У Росії її визнали винною в зберіганні і контрабанді наркотиків і засудили до 7,5 років ув'язнення.

Доля Наами Іссахар стала одним з найважливіших питань у відносинах між Росією та Ізраїлем. Путін неодноразово говорив про це з ізраїльським прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу. Адвокати ізраїльтянки говорили, що про її помилування просили також президент Ізраїлю і мама засудженої.

Ізраїльські журналісти припускали, що Росія була готова обміняти Іссахар на хакера Олексія Буркова, затриманого в грудні 2015 року в аеропорту Тель-Авіва за запитом США. Але в листопаді 2019 року Ізраїль передав Буркова американцям.

Пізніше ізраїльські журналісти повідомили, що питання, пов'язані з помилуванням Іссахар, узгоджені. Ізраїль погодився передати Росії Олександрівське подвір'я в Єрусалимі - єдиний російський об'єкт у межах єрусалимського Старого міста, розташований за декілька десятків метрів від місця розп'яття, поховання та воскресіння Ісуса Христа.

Ізраїльське міністерство юстиції кілька років розглядало відповідний запит Москви.

26 січня Іссахар попросила президента Володимира Путіна про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram