ГоловнаСвіт

В епіцентрі епідемії коронавірусу відмову лікуватися визнали злочином

Заражені особи, які спеціально плюють у людей у громадських місцях і відмовляються від лікування, становлять загрозу суспільній безпеці.

В епіцентрі епідемії коронавірусу відмову лікуватися визнали злочином
Фото: EPA/UPG

У Китаї в провінції Хубей, де найбільше поширений коронавірус, ввели кримінальний термін для громадян, які відмовляються стати на карантин або лікуватися. Відповідну заяву опублікував департамент громадської безпеки Хубею.

Відзначають, що особи, які спеціально розповсюджують вірус, відмовляються від лікування або карантину, а також порушують порядок роботи медустанов, становлять загрозу суспільній безпеці і підлягають кримінальній відповідальності.

"Носії нового коронавірусу плюють в інших людей у громадських місцях, навмисно передаючи збудники пневмонії, заражені новим коронавірусом, наражають суспільство на небезпеку", - сказано в повідомленні департаменту.

Влада Хубею також заборонила створення окремих приватних палат у лікарнях.

Нагадаємо, кількість жертв від коронавірусу зросла до 170, а кількість хворих перевищила 7000.

На 29 січня в китайській провінції Хубей, де спостерігається спалах коронавірусу, перебуває 51 громадянин України, з них 49 - в Ухані. Актуальну інформацію про кількість інфікованих, тих, хто видужав, і загиблих від коронавірусу, а також осередки його поширення можна перевірити самостійно за посиланням. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram