ГоловнаСвіт

Армія Асада захопила стратегічно важливе місто в Ідлібі

У боях за Аль-Хобейт загинуло понад сотню бійців з обох сторін.  

Армія Асада захопила стратегічно важливе місто в Ідлібі
Фото: EPA/UPG

Урядова армія Сирії захопила стратегічно важливе місто Аль-Хобейт у провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, передає DW.

"Захоплення Аль-Хобейта є найзначнішим прогресом армії Асада з моменту початку її наступу в провінції Ідліб три місяці тому, заявили в заснованому в Лондоні Сирійській центрі моніторингу за дотриманням прав людини. За його даними, у боях за Аль-Хобейт загинули понад сотню бійців по обидва боки. При цьому сирійська армія та її союзники приблизно дві тисячі разів завдавали по повстанцях артилерійських та авіаударів", - наголошується в повідомленні.

У радикальному русі "Хезболла", що є союзником президента Сирії Башара Асада, це місто назвали воротами в південній частині провінції Ідліб. Неподалік від Аль-Хобейта лежить велике місто Хан-Шейхун.

У квітні цього року урядові війська разом з їхніми союзниками, серед яких і Росія, почали масований наступ у провінціях Ідліб і Хама. Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) повідомило, що за цей час понад 400 тисяч чоловік стали біженцями. Крім того, були спустошені цілі міста й села.

Наприкінці липня в ООН повідомили, що жертвами авіаударів у Сирії за 10 днів стали понад 100 чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram