ГоловнаСвіт

У Данії не можуть прийняти рішення щодо будівництва "Північного потоку-2"

Данське енергетичне агентство отримало третю заявку компанії Nord Stream 2 AG.

У Данії не можуть прийняти рішення щодо будівництва "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Влада Данії зараз не може прийняти рішення про видачу дозволу на будівництво газопроводу "Північний потік-2" з приводу котроїсь із трьох заявок оператора проекту Nord Stream 2 AG.

Про це повідомляє Енергетичне агентство Данії (DEA).

Енергетичне агентство зазначило, що в третю заявку включено два варіанти маршруту, що проходять по континентальному шельфу на південний схід від острова Борнхольм, розташовані у виключній економічній зоні Данії.

"Енергетичне агентство Данії тепер візьметься опрацьовувати заявку і зініціює процес екологічної оцінки. Це включає громадські консультації з приводу звіту про вплив проекту на навколишнє середовище. Ці громадські консультації, як очікується, будуть ініційовані найближчим часом і також включатимуть консультації з пов'язаними країнами з приводу будь-якого можливого транскордонного впливу на довкілля, згідно з Конвенцією Еспо", - йдеться в повідомленні DEA.

Згідно з інформацією агентства, Данія повинна спільно з розробником проекту відповісти на отримані зауваження, тривалість цієї частини процесу буде залежати від кількості, змісту і складності отриманих у процесі консультацій відгуків, у зв'язку з цим енергетичне агентство зараз не може сказати, коли буде видано дозвіл на будівництво.

Данія - остання з країн Європейського Союзу, яка не погодила маршрут "Північного потоку-2". Раніше дозволи на його будівництво дали Німеччина, Фінляндія і Швеція.

Відстрочка будівництва данської ділянки може послабити переговорні позиції "Газпрому" про новий транзитний контракт з Україною.

Тим часом 15 квітня Рада Євросоюзу остаточно затвердила антиросійські поправки до газової директиви про "Північний потік-2".

Газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Німеччині, його протяжність становитиме понад 1,2 тис. км. Пропускна спроможність складе 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram