ГоловнаСвіт

США не повинні виключати військового втручання Росії у Венесуелу, - американський адмірал

«Від Росії можна чекати чого завгодно».

США не повинні виключати військового втручання Росії у Венесуелу, - американський адмірал
Крэйг Фоллер
Фото: The Seattle Times

Сполучені Штати не повинні виключати військового втручання Росії в ситуацію у Венесуелі. Адмірал ВМС Крейг Фоллер, новий глава об'єднаного командування США в Центральній і Південній Америці (Південного командування), сказав про це в ексклюзивному інтерв'ю Голосу Америки.

Адмірал порівняв Росію з «пораненим, що слабшає ведмедем, який... ополчився проти» становлення нової демократії в Латинській Америці.

«Думаю, від Росії можна чекати чого завгодно», - сказав Фоллер, додавши, що американці «вже побачили, що вони (росіяни) зробили (в Сирії), і нам потрібно бути готовими до того, що це знову може статися в майбутньому».

Адмірал Фоллер наголосив, що США зараз «зосереджені на підтримці політичного і дипломатичного вирішення» кризи у Венесуелі.

«Ми робимо те, що відбувається прямо зараз - (намагаємося) полегшити страждання людей», - додав адмірал. Він зазначив, що американські військові не втручаються в політику.

Адмірал зазначив, що Венесуела, Куба й Нікарагуа - усі три латиноамериканські держави, у яких немає демократії - очевидно схильні до впливу з боку Росії та частково КНР.

«Думаю, від Росії можна чекати чого завгодно. У нашій стратегії національної оборони особлива увага приділяється суперництву з Росією і Китаєм... Хоча це різні випадки. Китай - економічна сила, що зростає, у якої є законне право на власні бізнес-інтереси по всьому світу... При цьому вони відмовляються дотримуватися правил гри... Росія, з іншого боку, фактично поранений, що слабшає ведмідь, який пішов у атаку, і я не можу передбачити подальші дії Москви», - сказав адмірал Фоллер.

Він додав, що Росія створила в Нікарагуа центр боротьби зі злочинністю та тероризмом. У США «є питання» до роботи цього центру, розповів Фоллер.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на пост глави держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового глави держави. Росія, Білорусь і Китай виступили на підтримку Мадуро.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram