ГоловнаСвіт

Дипломатів ЄС попередили про російських і китайських шпигунів у Брюсселі

Дипломатів застерегли від відвідування низки місць у місті.

Дипломатів ЄС попередили про російських і китайських шпигунів у Брюсселі
Фото: dniester.ru

Європейська служба зовнішніх зв'язків (EEAS) у Брюсселі попередила європейських дипломатів і військових про шпіонаж з боку російських і китайських спецслужб. Про це пише Die Welt з посиланням на дипломатів і інформацію EEAS.

За інформацією Європейської служби зовнішніх зв'язків, в Брюсселі перебуває близько 250 китайських і 200 російських шпигунів. Дипломати розповіли виданню, що їх застерегли від відвідування низки місць, зокрема, кав'ярні поряд з головною будівлею Єврокомісії (Berlaymont) і будівлею EEAS.

Як повідомляє Die Welt з посиланням на дані служб внутрішньої безпеки, російські і китайські агенти працюють в Брюсселі в основному в посольствах і торгових представництвах своїх країн. Видання стверджує, що аташе, які супроводжують дипломатів з третіх країн на прийомах у посольствах, часто є агентами під прикриттям.

Як зазначає Die Welt, крім російських і китайських, в Брюсселі працюють також агенти з Марокко і США.

Нагадаємо, США звинуватили Huawei в шпигунстві. У Мін'юсті США вважають, що компанія займалася на території США промисловим шпигунством і зробила шахрайство, намагаючись обійти санкції проти Ірану.

Через скандал з Huawei подав у відставку посол Канади в Китаї Джон Маккалум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram