ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція почала "останню битву" проти ІДІЛ

Близько 20 тисяч мирних жителів раніше покинули місто, де відбувається штурм.

Сирійська опозиція почала "останню битву" проти ІДІЛ
Сирийская оппозиция начала "последнюю битву" против ИГИЛ
Фото: стоп-кадр видео

Підтримувані Сполученими Штатами збройні загони Сирійських демократичних сил (СДС) в суботу почали наступ на останню ділянку сирійської території, що перебуває під контролем терористичного угрупування "Ісламська держава".

В інтерв'ю агентству Reuters представник СДС - коаліції сирійських опозиційних сил, провідну роль в якій відіграють курдські загони самооборони, назвав наступ "останньою битвою" проти "ІД" на території Сирії.

Авіація міжнародної коаліції на чолі з США надає курдським загонам підтримку з повітря.

Загони "ІД" утримують невелику ділянку території поблизу річки Євфрат на південному сході Сирії, біля кордону з Іраком. За останні дні цю територію вдалося покинути близько 20 тисячам мирних жителів.

Ще два роки тому джихадисти контролювали майже весь південний схід країни. Відтоді, однак, вони втратили більшу частину території: частина перейшла під контроль сирійських урядових сил, частина - під контроль СДС.

Президент США Дональд Трамп нещодавно висловив упевненість, що наступного тижня буде оголошено про звільнення від "ІД" 100 відсотків сирійській території.

У грудні Трамп оголосив про рішення вивести війська з Сирії найближчим часом. Американські ЗМІ пишуть, що в лютому Пентагон представив доповідь, в якій ідеться про можливість "ІД" повернути собі території протягом року після виведення американських військових з Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram