ГоловнаТехнології

Україна співпрацює з 30 країнами в сфері космонавтики, - Турчинов

Він зазначив, що Україна має потужний комплекс ракето- і авіабудування.

Україна співпрацює з 30 країнами в сфері космонавтики, - Турчинов
Фото: Макс Требухов

Україна активно співпрацює з 30 країнами світу в сфері космонавтики. Про це з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

"Космічна галузь - величезний каталізатор сучасної науки і техніки, стає одним із головних двигунів світового науково-технічного прогресу. Вона стимулює розвиток низки суміжних галузей - електроніки, матеріалознавства, машинобудування, обчислювальної техніки, енергетики", - сказано в привітанні Турчинова.

Він також зазначив, що Україна має потужний комплекс ракето- і авіабудування, займаючи гідне місце поряд з провідними країнами світу, завдяки роботі вчених, конструкторів і виробничників.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони зазначив, що в 2018 році за участю України було здійснено успішні пуски ракетоносіїв "Антарес" - спільного проекту з США, і ракетоносіїв "Вега" за програмою Європейського космічного агентства (ESA).

"Нещодавно підписано угоду з Європейським космічним агентством за програмою дистанційного зондування Землі з космосу "Copernicus" з метою подальшого використання отриманих даних і космічних технологій для протидії кризовим викликам і рішення задач в економічній, безпековій, науковій та інших сферах життєдіяльності", - сказано в привітанні Турчинова.

Також він підтвердив, що українські військово-транспортні літаки визнано одними з найкращих у світі, а інформаційні системи та космічні технології впроваджуються в сферу нацбезпеки і оборони України.

Нагадаємо, 5 квітня військовослужбовці провели успішні випробування українського мобільного ракетного комплексу "Нептун" на полігоні в Одеській області. Крилата ракета виконала унікальне за складністю завдання: пролетівши понад 100 км у напрямку моря, зробила розворот на 180 градусів, і на зворотному шляху точно вразила ціль.

А на 2019 рік у бюджеті передбачено 11,5 млрд грн на оснащення українських військ сучасним озброєнням і технікою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram