ГоловнаТехнології

Virgin Galactic уперше запустила космоплан з пасажиром на борту

Космоплан здійснив політ на висоту 89,9 кілометра.

Virgin Galactic уперше запустила космоплан з пасажиром на борту
Фото: virgingalactic.com

Американська компанія Virgin Galactic уперше запустила в навколокосмічний політ на висоту 89,9 кілометра космоплан VSS Unity з пасажиром на борту, повідомляється на сайті Virgin Galactic.

На борту космічного корабля перебували двоє пілотів - Дейв Макай і Майкл Масуччі - і фахівець Virgin Galactic із роботи з космічними туристами Бет Мозес, яка і стала пасажиром корабля. Вона стала 571 людиною, що полетіла в космос, і першою жінкою, яка здійснила політ на комерційному кораблі.

Як зазначає N+1, політ не можна вважати космічним, оскільки висота 89,9 кілометра є нижчою від лінії Кармана (умовна межа космосу на висоті близько 100 кілометрів). Іншої думки дотримується керівництво компанії, яке вважає за лінію початку космосу кордон за 80 кілометрів від поверхні Землі - точно такої ж думки дотримується і ВПС США.

Корабель компанії Virgin Galactic VSS Unity призначено для коротких туристичних польотів у космос без виходу на земну орбіту. Тестові польоти VSS Unity відбуваються з грудня 2016 року, а перший політ з увімкненим двигуном здійснено лише минулого року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram