ГоловнаСвіт

Virgin Galactic підняла в повітря новий космічний корабель SpaceShipTwo

Це перші льотні випробування після катастрофи суборбітального корабля 2014 року.

Космічний суборбітальний корабель VSS Unity вперше піднявся в повітря. Про це повідомляють на сайті аерокосмічної компанії Virgin Galactic, відомої своїми планами організувати доступні туристичні суборбітальні космічні польоти.

Фото: virgingalactic.com

У рамках тестового польоту над пустелею Мохаве в повітря піднявся літак-носій White Knight Two з пристикованим до нього VSS Unity. Самостійний політ космічного корабля при цьому не проводився. Представники Virgin Galactic називають такі польоти "контрольованим транспортуванням" (captive carry).

Політ тривав 3 години 43 хвилини, і надалі фахівці аналізуватимуть зібрані за час польоту дані, що дозволить відкалібрувати системи навігації і телеметрії.

Під час польоту на борту SpaceShipTwo VSS Unity перебували два пілоти, а на борту WhiteKnightTwo - два пілоти і інженер. Основним завданням польоту був збір даних для подальшого вивчення з метою внесення конструкційних поліпшень.

Корабель VSS Unity представили в лютому 2016 року. Це другий корабель із серії SpaceShipTwo. Перший екземпляр, названий VSS Enterprise, зазнав аварії під час випробувального польоту 2014 року. Корабель розбився через несанкціоноване переведення хвостового оперення в режим гальмування, катастрофа призвела до загибелі одного з пілотів. Офіційною причиною нештатної ситуації названо людський фактор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram