ГоловнаСвіт

Президент Чехії заявив, що Крим неможливо повернути Україні

Земан неодноразово виступав проти санкцій ЄС стосовно Росії.

Президент Чехії заявив, що Крим неможливо повернути Україні
Милош Земан
Фото: http://kenyadailyeye.jibostudios.com

Україна не може повернути Крим, хоча Росія анексувала його. Про це заявив президент Чехії Мілош Земан, повідомляє The New York Times.

"Анексія означає порушення міжнародних угод, і це, безсумнівно, що угоди, які гарантують територіальну цілісність України, були порушені. З іншого боку, я згоден, що радянський лідер Микита Хрущов зробив непробачну дурість, і світові політики визнають сьогодні, що Крим не може бути повернуто Україні", - сказав президент Чехії.

Зазначимо, що уряд Чехії підтримує загальну позицію Євросоюзу стосовно санкцій проти Россії у відповідь на анексію Криму і конфлікт на Донбасі. Разом з тим Земан неодноразово виступав проти санкцій ЄС і регулярно висловлює проросійські погляди.

Нагадаємо, Європейський союз в середу погодив продовження на півроку індивідуальних санкцій проти 149 фізичних осіб (громадян України і Росії) і 37 юросіб, пов'язаних з анексією Криму та війною на Донбасі. Обмежувальні заходи, які передбачають заборону на видачу віз і заморожування активів, будуть діяти до 15 березня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram