ГоловнаСвіт

Норвегія почала будувати паркан на кордоні з Росією

Перешкода призначена для захисту країни від мігрантів з території РФ.

Норвегія почала будувати паркан на кордоні з Росією

Норвегія почала будувати паркан зі сталевих прутів на кордоні з Росією в районі пропускного пункту Стурскуг-Борисоглібський. Довжина огорожі становитиме 200 метрів, висота - три з половиною, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Перешкода призначена для захисту країни від нелегального проникнення мігрантів з території Російської Федерації.

Уряд Норвегії вважає доцільним збудувати захисну споруду для того, щоб і в майбутньому обмежити потік мігрантів у цьому арктичному регіоні, що зазнав минулої зими навали понад п'яти тисяч біженців, які перетинали норвезько-російський кордон на велосипедах.

Початок будівництва металевого паркану спричинив критику з боку керівника секретаріату ради країн Баренцево-Євроарктичного регіону Ларса Георга Фордаля.

В інтерв'ю радіостанції NRK він зауважив, що будівництво сталевої перепони не вирішить проблем прикордонної охорони на всьому 200-кілометровому кордоні з Росією. І крім того, сама ідея відгородитися від Росії парканом, на його думку, відгонить холодною війною.

Про зведення стіни попросила голова поліції межового з Росією району Фіннмарк Елен Катрін Хаетта. Вона побоюється, що потік нелегальних мігрантів у Норвегію може вийти з-під контролю.

Нагадаємо, в серпні МЗС Норвегії заявило, що Росія несе відповідальність за недопущення ескалації в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram