ГоловнаСвіт

Російський Су-27 перехопив над Чорним морем літака ВМС США, - Пентагон

На сайті Міноборони Росії про інцидент поки не повідомляється.

Російський Су-27 перехопив над Чорним морем літака ВМС США, - Пентагон
Фото: facebook.com/backandalive

Американський літак-розвідник, що здійснював регулярний патрульний політ над Чорним морем, був перехоплений російським винищувачем "небезпечним і непрофесійним" маневром.

Про це повідомляє Крым.Реалии з посиланням на Reuters.

Інцидент стався між винищувачем Су-27 і патрульним літаком Р-8 "Посейдон" ВМС США.

За інформацією представників міністерства оборони США, які говорили на умовах анонімності, між повітряними суднами відбулися дві взаємодії, одна з яких була визначена як небезпечна.

"Літаки маневрували протягом 12 годин і здійснили ряд взаємодій один з одним. Але тільки один з інцидентів можна назвати небезпечним", – сказав один чиновник, який не був уповноваженим говорити публічно.

Представники США обговорюють інцидент з пілотом, щоб визначити, чи буде він зарахований до числа проблем, які обговорюватимуться на щорічній зустрічі з російськими представниками про більш серйозні перехоплення.

На сайті Міноборони Росії про інцидент поки що не повідомляється.

За інформацією AFP, Росія стверджує, що перехопила американський літак над Чорним морем "згідно з правилами".

Цього року відбулося декілька подібних інцидентів за участю Росії та США. У квітні два російських військових літаки пролетіли поблизу ракетного есмінця США в Балтійському морі. Також у квітні під час планового польоту в нейтральному повітряному просторі над Балтійським морем літак-розвідник військово-повітряних сил США RC-135 був перехоплений російським винищувачем Су-27.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили Російської Федерації агресивно перешкоджали законним діям корабля Морської охорони Держприкордонслужби у виключній морській зоні України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram