ГоловнаСвіт

Генсек НАТО назвав Росію причиною розміщення військ альянсу в Балтії та Польщі

Зі слів Столтенберга, це пояснює, чому Грузія бажає стати членом НАТО.

Генсек НАТО назвав Росію причиною розміщення військ альянсу в Балтії та Польщі
Фото: EPA/UPG

Розміщення батальйонів НАТО в країнах Балтії та Польщі пов'язане з військовими прагненнями Росії, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Причина розміщення чотирьох батальйонів НАТО в країнах Балтії та Польщі полягає в тому, що ми побачили військові прагнення Росії, її бажання використовувати силу проти сусідів", - сказав Столтенберг в середу, виступаючи на міжнародній конференції "Зміни європейського ландшафту після Варшавського саміту", що проходить у Тбілісі", передає Інтерфакс-Україна.

Він продовжив цю думку стосовно Грузії.

"Зрозуміло, чому Грузія бажає стати членом НАТО. Коли ти маленька країна, а з тобою межує великий сусід, для безпеки необхідна платформа і ти бажаєш стати членом колективної безпеки альянсу. Моя головна порада Грузії - продовжувати реформи", - сказав генсек НАТО.

Він підкреслив, що НАТО ніколи не визнає "незалежність окупованих грузинських територій".

Генсек сказав і про відносини НАТО з Україною та Грузією.

"Якщо проводити паралелі України з Грузією, потрібно відзначити, що Грузія вже зробила заявку на членство в НАТО", - сказав Столтенберг.

Делегація Північноатлантичної Ради на чолі з генсеком НАТО в середу прибула до Грузії з дводенним візитом. Це вже четвертий з 2008 року візит Північноатлантичної Ради до Грузії.

Нагадаємо, на саміті у Варшаві НАТО визнало провал спроб побудувати партнерство з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram