ГоловнаСвіт

США мають намір залишити в Сирії близько 400 військових

Подібний крок пояснили "захистом миру" в регіоні.

США мають намір залишити в Сирії близько 400 військових
США намерены оставить в Сирии около 400 военных
Фото: americanspecialops.com

Після виведення військ з Сирії США мають намір залишити в країні близько 400 військовослужбовців. Про це низка інформагентств повідомили в п'ятницю, 22 лютого, посилаючись на високопоставленого представника адміністрації президента, передає DW.

Напередодні офіційний представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що Вашингтон хоче на певний час залишити в Сирії групу "приблизно з 200" військовослужбовців. Подібний крок вона пояснила "захистом миру" в регіоні.

Нагадаємо, в серпні 2014 року міжнародна коаліція на чолі зі Сполученими Штатами почала операцію проти джихадистського угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Іраку. У вересні того ж року вона завдала перші удари по об'єктах ІД в Сирії.

У грудні 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив, що з Сирії будуть виведені всі американські військовослужбовці. Він пояснив це рішення тим, що перемога над терористами вже здобута.

Не згодні з цим кроком міністр оборони США Джеймс Меттіс і спецпредставник Сполучених Штатів щодо боротьби з ІД Бретт Макгерк пішли у відставку незабаром після заяви Трампа.

У січні 2019 року держсекретар США Майкл Помпео і представник коаліції заявили, що американські військовослужбовці почали залишати Сирію. Вашингтон не розкрив деталі плану виведення військ, зіславшись на міркування безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram