ГоловнаСвіт

Віце-прем'єр Італії домовлявся з РФ про фінансування його виборчої кампанії до Європарламенту, - ЗМІ

Фінансування передбачалося замаскувати під комерційну угоду щодо постачання дизпалива.

Віце-прем'єр Італії домовлявся з РФ про фінансування його виборчої кампанії до Європарламенту, - ЗМІ
Вице-премьер Италии Маттео Сальвини на Красной площади в Москве
Фото: politeka.net

Віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні вів у Москві переговори з представниками російської влади про виділення його крайньо-правій партії "Ліга" трьох мільйонів євро на кампанію з виборів до Європейського парламенту.

Про це йдеться в розслідуванні італійського журналу L'Espresso, передає Радіо Свобода.

Стверджується, що фінансування "Ліги" передбачалося замаскувати під комерційну угоду щодо постачання дизельного палива. При цьому автори статті заявляють, що не знають, чи було врешті-решт укладено угоду і виділені гроші.

Стаття, повний варіант якої буде опубліковано 24 лютого, є частиною більш широкого розслідування, присвяченого "чорним" схемам фінансування "Ліги".

У розслідуванні не вказано, які саме компанії повинні були укласти між собою угоду про продаж палива. У той же час газета La Stampa в своєму повідомленні про розслідування написала, що мова йде про російську компанію "Роснефть" і італійській концерн Eni.

Російська держкорпорація "Роснефть" 22 лютого заявила, що інформація La Stampa "повністю не відповідає дійсності, є неправдою, що має на меті завдання шкоди діловій репутації", і пригрозила подати в суд.

Представник "Ліги", коментуючи публікацію, заявив британському виданню The Telegraph: "Ми не коментуємо наукової фантастики і фантазій".

Сальвіні неодноразово виступав з позитивними оцінками політики російського президента Володимира Путіна, висловлювався за скасування санкцій, введених ЄС проти Росії, а також одягав футболку із зображенням Путіна. З минулого року Сальвіні обіймає посаду міністра внутрішніх справ і віце-прем'єра в коаліційному італійському уряді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram