ГоловнаТехнології

Samsung представила перший смартфон із гнучким екраном

Galaxy Fold коштує $1980.

Компанія Samsung представила перший гнучкий смартфон Galaxy Fold. Презентація пройшла на заході Samsung Galaxy Unpacked 2019, на якому були представлені смартфони серії Galaxy S10.

Galaxy Fold в складеному стані є смартфоном у звичному нам форматі, обладнаним 4,6-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1960×840 пікселів, пише The Verge.

Усередині встановлений дисплей Infinity Flex розміром 7,3 дюйма і роздільною здатністю 2152×1536 пікселів, що дозволяє перетворити його на невеликий планшет, просто розкривши апарат, немов книгу. Обидва екрани мають однакову щільність - 420 точок на дюйм.

У складеному стані товщина пристрою становить 17 мм, у відкритому вигляді - 6,9 мм.

Galaxy Fold обладнаний процесором Snapdragon 855 і 12 ГБ оперативної пам'яті. Як накопичувач використовується 512 ГБ флеш-пам'яті стандарту UFS 3.0, яка вдвічі швидша, ніж UFS 2.1. Працює смартфон від двох батарей сумарною ємністю 4380 мАг.

Galaxy Fold оснащений шістьма камерами з трьох сторін - спереду і ззаду в складеному вигляді, а також з внутрішньої сторони у відкритому стані.

Пристрій використовує систему безперервної роботи додатків під час переходу між режимами планшета і смартфона. Такі додатки, як WhatsApp, Microsoft Office, YouTube та інші основні програми оптимізовані для дисплея і цих режимів.

Galaxy Fold підтримує режим багатозадачності, під час якого можна запустити до трьох додатків одночасно.

Galaxy Fold надійде в продаж 26 квітня. Смартфон буде доступний у версіях LTE і 5G. Його вартість стартує від $1980.

Нагадаємо, рік тому Samsung представила Galaxy S9 і S9+.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram