>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МЗС обурилося цькуванням Зозулі фанатами "Райо Вальєкано"

"Ганебні образи так званих уболівальників співзвучні зі штампами роспропаганди".

МЗС обурилося цькуванням Зозулі фанатами "Райо Вальєкано"
Фото: albacetebalompie.es

Міністерство закордонних справ України закликало офіційну владу Іспанії і керівництво Королівської іспанської футбольної федерації відреагувати на цькування футболіста Романа Зозулі з боку фанатів "Райо Вальєкано".

Про це йдеться в коментарі офіційної представниці МЗС Катерини Зеленко.

"Ганебні образи з боку так званих уболівальників не тільки надумані і безпідставні, а й співзвучні зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну і турбуватися про її долю - природна риса свідомого громадянина в цивілізованому світі", - заявили в МЗС.

"Закликаємо офіційну владу Іспанії і керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належно відреагувати на інцидент із Романом Зозулею для запобігання таким неприпустимим проявам у майбутньому", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що 15 грудня матч іспанської Сегунди між командами "Райо Вальєкано" і "Альбасете" (0:0) зупинили після першого тайму і не продовжили.

Причиною стали образи фанів господарів на адресу українця Романа Зозулі. Фанати "Райо Вальєкано" ображали українського гравця, називаючи нацистом, у зв'язку з чим "Альбасете" прийняв рішення не виходити на другу половину матчу після перерви.

2017 року Зозуля мав стати гравцем "Райо Вальєкано", але трансфер зірвався через погрози ліворадикальних фанатів клубу. Вони вважають Зозулю "нацистом", тому що той допомагав українській армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram