ГоловнаСуспільствоВійна

"Мілітарний": характер пошкоджень корабля в Севастополі свідчить, що відновити його не зможуть. Фото супутників

Також пошкоджено підводний човен. 

"Мілітарний": характер пошкоджень корабля в Севастополі свідчить, що відновити його не зможуть. Фото супутників
Фото: Def Mon. Мілітарний

Судячи з супутникових знімків, у момент атаки на судноремонтний завод у Севастополі у сухому доці перебували великий десантний корабель проєкту 755 та підводний човен, ймовірно, проєкту 877/636, пише "Мілітарний".

За непідтвердженими даними, це великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону". На одному з супутникових фото чітко видно характерні для ВДК проєкту 755 обриси. 

"Судячи з фото, корабель зазнав серйозних ушкоджень внаслідок удару та масштабної пожежі. Він отримав серйозну пробоїну в лівий борт в районі надбудови, що може означати влучання крилатої ракети під кутом прямо в машинне відділення", – зазначили в "Мілітарному".

Характер та ступінь ушкоджень, а також складність ремонту виготовлених у Польщі кораблів дають підстави припустити, що судно відновленню не підлягає.

"Залишається невідомим стан іншого невідомого судна, котрим може виявитись підводний човен проєкту 877/636. Ці човни також відомі під іменем «Варшавянка» та як носії крилатих ракет «Калибр», котрими неодноразово наносились удари по Україні", – додали журналісти. 

За даними з російських джерел, ВДК "Мінськ" належить до так званого балтійського флоту. Збудований у Польщі в 1984. Озброєний двома 57-мм артилерійськими установками, двома пусковими установками реактивної системи залпового вогню "Град-М", чотирма пусковими установками переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла-2". На борту міг містити до 500 тонн техніки і вантажу та 225 десантників. Екіпаж – 87 осіб. 

Підводний човен "Ростов-на-Дону" є носієм крилатих ракет "Калібр". Цей човен росіяни перекинули в Чорне море в лютому 2022, готуючись до повномасштабного вторгнення. Може нести до чотирьох "Калібрів", оснащена ПЗРК та мінами, торпедами. 

Нагадаємо, атака відбулася в ніч на 13 вересня. Окупанти заявили, що знищили сім із 10 ракет та всі три надводні безпілотні катери. Визнали, що пошкоджено два кораблі. 

Командувач Повітряних сил вранці подякував пілотам ЗСУ за чудову бойову роботу та опублікував фото пожежі в Севастополі.

Росія використовує окупований Крим як свою військову базу, і Україна зазначала, що всі військові обʼєкти на окупованих нею територіях є законними цілями для ураження. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram