ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму заявили про ракетний удар і атаку катерів. Окупанти визнали пошкодження кораблів та судноремонтного заводу (доповнено)

Окупаційна "влада" традиційно стверджує, що удар відбито. 

Щонайменше сім вибухів чули сьогодні вночі в Севастополі, повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода "Крим Реалії". За його словами, від вибухової хвилі тремтіли шибки у вікнах, у небі було спалахи й дим. 

Міністерство оборони країни-окупанта вранці заявило, що судноремонтний завод та низку кораблів Чорноморського флоту атакували ракетами і безпілотними катерами. РФ стверджує, що збила сім із 10 ракет, але визнала пошкодження двох кораблів. 

За даними російських медіа, пошкоджено великий десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону". Цей підводний човен – носій крилатих ракет "Калібр", а ВДК оснащений артилерійською установкою та системою "Град-М". 

Уранці після атаки командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олешук подякував пілотам за чудову бойову роботу.

"А поки окупантів «штормить» і вони досі оговтуються від нічної бавовни у Севастополі, подякую пілотам Повітряних Сил Збройних Сил України за чудову бойову роботу! Далі буде..." – написав він.

Фото: Відкриті джерела, Стерненко в X

Фото: Відкриті джерела, Стерненко

Поставлений окупантами так званий голова Севастополя Развожаєв заявляв, що місту нібито завдали ракетного удару і що його нібито відбили. Він сказав, що пожежа була "не на цивільному обʼєкті".

Рух Кримським мостом було перекрито. 

О 3:53, за словами кореспондента, було чути ще вибух, а в соцмережах повідомили про пожежу на судноремонтному заводі. За даними "Крим.Реалії", там здійснюється комплексний ремонт кораблів Військово-морського флоту РФ.

Згодом Развожаєв написав у телеграмі, що внаслідок нічних подій, за попередньою інформацією, постраждало 24 людини. Потім уточнили, що нібито загинули двоє, поранені 26. 

Вибухи на обʼєктах окупантів у Криму лунають фактично щотижня. Про попередні вибухи повідомляли 9 вересня – тоді їх чули в районі Старого Криму, де в росіян був полігон із боєприпасами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram