ГоловнаСуспільствоПодії

У київському метро завдяки дефібрилятору врятували чоловікові життя (оновлено)

На початку березня дефібрилятори та аптечки встановили на 19 станціях столичного метрополітену.

У київському метро завдяки дефібрилятору врятували чоловікові життя (оновлено)

На станції метро "Палац Спорту" 22 березня працівник метрополітену врятував життя пасажиру завдяки дефібрилятору.

Про це повідомила менеджерка проєкту "База потреб лікарень - ДонорUA AID" Христина Ярмоліна.

Близько 9:00 після успішної реанімації 56-річного чоловіка відправили до приймального відділення кардіологічного корпусу Олександрівської клінічної лікарні Києва. Чоловік прибув з порушенням свідомості, але зі стабільним серцебиттям.

"Прочитайте ще раз і усвідомте. Врятоване життя! 56-річного чоловіка. На станції метро Києва. З використанням дефібрилятора. Через 10 годин з моменту події пацієнт орієнтований в часі, просторі, власній особі, без проявів неврологічного дефіциту. Що це означає? Вчасно і правильно надана невідкладна допомога", - написала у фейсбуці Ярмоліна.

Вона зазначила, що за словами лікарів, врятував чоловіка поліцейський, який працює в метро.

"Тож, стоячи аплодуємо герою, який врятував сьогодні життя і всім-всім, хто бореться за встановлення дефібриляторів та навчання працівників метрополітену", - наголосила менеджерка ДонорUA.

Оновлення. На сторінці поліції Києва у Facebook повідомили, що правохоронцем, який врятував пасажиру життя, є Олександр Рашевський. Він провів серцево-легеневу реанімацію за допомогою дефібрилятора, навички зі застосування якого отримав на курсах з надання першої домедичної підготовки. 

Фото: Facebook Поліція Києва

"Я помітив, що обличчя у пасажира блідо-синього кольору, а також сповільнене дихання та слабке серцебиття. А відтак негайно взяв стаціонарний дефібрилятор та розпочав серцево-легеневу реанімацію, яку продовжував близько 20 хвилин, поки чоловік не прийшов до тями. Далі на станцію прибули медики та госпіталізували хворого до лікарні", - повідомив поліцейський. 

На початку березня дефібрилятори та аптечки встановили на 19 станціях, зокрема на "Палаці спорту". Зробили це у межах проєкту "РеаніМетро". За словами лідерки команди "РеаніМетро" Марії Назарової, з вересня 2018-го по лютий 2019 року в метро померли 15 людей від причин, не пов’язаних із падінням на колії, і це лише з новин у ЗМІ. А до червня 2019-го метро взагалі не вело офіційної статистики смертей у метро, крім падінь на колії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram