ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області під час обстрілу Зайцевого загинула жінка (оновлено)

Бойовики обстріляли населений пункт на світанку.

Фото: facebook/Volodymyr Veselkin

Сьогодні вранці в результаті обстрілу бойовиками Зайцевого Донецької області загинула мирна мешканка.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Сьогодні на світанку, 3 липня, озброєні формування Російської Федерації вкотре відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве. Унаслідок цинічного обстрілу з мінометів калібру 82 мм загинула місцева мешканка 1940 року", – йдеться в повідомленні.

Фото: facebook/Volodymyr Veselkin

"Окупанти в чергове відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей і знову підтвердили, що вони прийшли на Донбас убивати, грабувати й руйнувати, а життя цивільного населення для них нічого не варте", – заявили в штабі.

Оновлено 17:20. Загибла 80-річна жінка була підопічною гуманітарної місії "Проліска". У момент смерті вона займалася сільськогосподарськими роботами на присадибній ділянці, повідомили на сторінці місії в Facebook.

"Літня жінка отримала численні мінно-вибухові поранення і померла від крововтрати до приїзду медиків-волонтерів ASAP. Наша команда надасть допомогу для організації похорону мирної мешканки", - розповів керівник гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 10 разів відкривали вогонь на Донбасі. Втрат серед ЗСУ не було. З початку поточної доби збройні формування РФ уже сім разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи, зокрема, заборонене озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram