ГоловнаСуспільствоПодії

Шмигаль заявив, що "чорні скриньки" літака МАУ, який зазнав аварії в Ірані, можна повернути в Україну

За його словами, робота з приводу цього триває.

"Чорні скриньки" збитого під Тегераном літака МАУ можна повернути в Україну. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив Надзвичайного і Повноважного посла Канади в Україні Ларису Галадзе, повідомили на сайті уряду.

"Ми вийшли на розуміння того, що "чорні скриньки" з цього літака можливо повернути в Україну. Робота триває, незважаючи на інші виклики", - повідомив Шмигаль.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, що пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

У січні голова відділу розслідування інцидентів Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар підтвердив, що "чорні скриньки" зі збитого українського літака передадуть Києву.

Однак пізніше влада Ірану заявила, що Тегеран передасть "чорні скриньки" збитого літака МАУ Україні або іншій державі, якщо не зможе їх розшифрувати

Країни-члени міжнародної координаційної групи з розслідування авіакатастрофи українського літака під Тегераном наполягали на тому, щоб Іран передав бортові самописці Франції, оскільки там є необхідне обладнання для дослідження.

Після цього міністр закордонних справ Ірану заявив, що Іран не починатиме розшифровування "чорних скриньок" літака Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України", але й передавати його урядам інших країн не буде.

У квітні іранський депутат, член комісії з питань законодавства і юстиції Хасан Норузі заявив, що за збитий український пасажирський літак МАУ під Тегераном нікого не заарештували, що суперечить офіційним заявам влади країни.

Крім цього, збиття цивільного авіалайнера військовими він назвав "гарним виконанням обов'язків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram