ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові викрили жінку, яка нагнітала паніку і поширювала фейки про коронавірус у соцмережах

Перевіряють її можливу співпрацю зі спецслужбами Росії і терористами.

У Львові викрили жінку, яка нагнітала паніку і поширювала фейки про коронавірус у соцмережах
Фото: www.ssu.gov.ua

У Львові Служба безпеки України викрила місцеву жительку, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про поширення коронавірусу.

Львів'янка є учасницею понад 1000 спільнот у заборонених соцмережах і зі свого акаунту навмисне поширювала неправдиву інформацію про COVID-19. Про це повідомили в пресслужбі СБУ

"Жінка намагалася нагнітати панічні настрої серед населення і дестабілізувати ситуацію в регіоні. Під час обшуку за місцем проживання виявили комп'ютер, з якого вона поширювала фейки", - йдеться в повідомленні.

На ньому ж знайшли записи із закликами до повалення конституційного устрою і пропагандою створення "Новоросії". Перевіряють інформацію про можливу координацію дій зловмисниці зі спецслужбами Росії і терористичними організаціями "ДНР" або "ЛНР".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного устрою дії) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, від початку карантину і станом на 24 березня кіберполіція виявила в інтернеті близько 170 фактів розміщення на інформаційних ресурсах неправдивої або провокаційної інформації про пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram