ГоловнаСуспільствоЖиття

Італія продовжила українцям дозвіл на проживання

Після подолання форс-мажорних обставин їм доведеться покинути країну.

Італія продовжила українцям дозвіл на проживання
Фото: EPA/UPG

Громадянам України, у яких дія дозвільних документів закінчується в період карантину, Італія продовжила дозвіл на проживання до 15 червня.

Про це в п'ятницю, 27 березня, повідомило посольство України в Італії.

"До 15 червня продовжено дію всіх сертифікатів, дозволів та посвідок на проживання, термін яких закінчується під час карантину. Таке положення закріплено законом №18 від 17 березня 2020 року", - йдеться в повідомленні посольства у facebook.

Згідно з роз'ясненням на сайті МВС Італії, йдеться про документи, термін яких закінчується в період з 31 січня по 15 квітня 2020 року.

"Так, власникам дозвільних документів різного типу (дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на шлюб, дозвіл на возз'єднання сім'ї тощо) надається достатньо часу на їх відновлення/продовження після завершення карантину та зняття обмежувальних заходів", - зазначили в посольстві.

У МВС Італії зазначили, що перевищення дозволеного терміну перебування іноземців, яке пов'язане з обставинами непереборної сили (форс-мажор), не впливає на правовий статус їхнього перебування в країні.

"Водночас італійські компетентні органи наголошують на незмінності обов'язку таких іноземних громадян покинути територію Італії невідкладно після подолання відповідних форс-мажорних обставин", - зазначили в українській дипустанові.

Нагадаємо, у зв'язку повним закриттям кордону з 27 березня всі закордонні дипломатичні установи України розгорнуть програму "Захист" для допомоги українцям. Серед іншого, МЗС обіцяє допомогти українцям з протермінованими візами.

Як повідомлялося, в Італії з моменту поширення коронавірусу від інфекції померли 9 134 осіб. За минулу добу - 969.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram