ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Коронавірус вперше виявили у Полтавській області

75-річна мешканка Кременчука за кордон не виїжджала.

Коронавірус вперше виявили у Полтавській області
Фото: Lb.ua

У Полтавській області зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19. Позитивним виявився результат експрес-тесту у 75-річної мешканки Кременчука.

Про це повідомив мер Кременчука Віталій Малецький.

"На жаль, є перший позитивний експрес-тест в Кременчуці на COVID-19. Жінка, 75 років, з попереднім діагнозом пневмонія, за останній час за кордон не виїжджала. Зараз проводимо всі необхідні заходи і встановлюємо коло осіб, з якими контактувала жінка. Для підтвердження діагнозу спрямовуємо зразки аналізів у референс-лабораторію в Києві", - написав Малецький у фейсбуці.

Пізніше мер Кременчука повідомив, що жінка була госпіталізована в інфекційне відділення в стані середньої тяжкості. Там їй зробили ще два експрес-тести від різних виробників. Один з них виявився позитивним.

"Тобто з трьох тестів два показали позитивний результат. Як і говорив раніше, зразки спрямовано у вірусологічну лабораторію Києва, яка встановить остаточний діагноз цій пацієнтці", - зазначив Віталій Малецький.

Мер повідомив, що, встановлюючи коло спілкування жінки з підозрою на коронавірус, вже зробили експрес-тести її дочці та зятю. В обох результати негативні, вірус не підтвердився.

Нагадаємо, станом на вечір 27 березня МОЗ повідомило про 310 випадків COVID-19.

Як відомо, в санаторії Нові Санжари Полтавської області проходили обсервацію громадяни, евакуйовані з китайського Уханя. За даними МОЗ, всі вони на момент виписки були здорові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram