ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти обстріляли житловий сектор у районі Авдіївської промзони, поранено мирну мешканку

Потерпілу госпіталізували.

Окупанти обстріляли житловий сектор у районі Авдіївської промзони, поранено мирну мешканку
Фото: EPA/UPG

Від початку 27 березня і станом на 18:00 збройні формування Росії 5 разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Поруч з Талаківкою ворог випустив 6 мін з 82-мм міномета, також використовував станковий протитанковий гранатомет.

По захисниках Павлополя ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм з використанням 3 мін, автоматичного станкового гранатомета і великокаліберних кулеметів. Поруч з Водяним застосовували протитанковий ракетний комплекс.

Неподалік населеного пункту Піски зафіксували обстріл з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік Новолуганського стріляли з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Оновлення. У штабі ООС повідомили, що окупанти зі стрілецької зброї вели вогонь по житловому сектору неподалік Авдіївської промислової зони. В результаті 65-річна громадянка отримала поранення в ногу. Вона госпіталізована, загрози для життя немає.

"Своїми діями окупанти вкотре знехтували правилами ведення бойових дій, визначених Міжнародним гуманітарним правом, і продемонстрували цинічне ставлення до життя і здоров'я беззахисних мирних жителів", - підкреслили військові.

Втрат серед військових ООС немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед українських військовослужбовців немає.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат серед українських військовослужбовців не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram