ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала ексбойовика ДНР, який 6 років був у розшуку

Він брав активну участь у бойових діях у Донецькій області.

Служба безпеки України затримала ексбойовика "ДНР", який 6 років перебував у розшуку. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Було встановлено, що житель Слов'янська добровільно вступив у так звану "слов'янську бригаду народної міліції ДНР". Там він обіймав "посаду" заступника командира одного з взводів терористів.

Фото: СБУ

Відомо, що в складі бандформування "Тайфун" бойовик протистояв силам антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, чоловік брав активну участь у бойових діях біля Шахтарського, Опитного, Спартака і Новоазовська Донецької області.

У 2016 році бойовик покинув лави терористів і поїхав у РФ на заробітки.

У результаті спецоперації СБУ його затримали на митному пункті пропуску "Мілове". В рамках кримінального провадження проводять слідчі дії.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

На цей момент затриманий дає свідчення про участь у складі терористичної організації.

Нагадаємо, під час спецоперації СБУ вивела на підконтрольну українській владі територію колишнього "міністра вугільної промисловості" терористичної організації "ДНР" Ігоря Івакіна.

Після відсторонення від цієї посади зловмисник почав у "ДНР" власний бізнес, намагався дистанціюватися від роботи в "уряді" і розмірковував про повернення на підконтрольну українській владі територію.

Після повернення на материкову частину України він офіційно оформив відповідну заяву в СБУ, де повідомив про свою участь у незаконних "органах влади" окупантів. Чоловік також надав докладні свідчення про конкретні факти безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram