ГоловнаСуспільствоЖиття

Головаха про висловлювання Богуцької: така культура спілкування - це і є минуле

"Під час будь-якої полеміки потрібно дотримуватися культури спілкування і не переходити на особистості".

Головаха про висловлювання Богуцької: така культура спілкування - це і є минуле
Евгений Головаха
Фото: Макс Требухов

Заступник директора Інституту соціології Національної академії наук України, доктор філософських наук Євген Головаха прокоментував поведінку народної депутатки від "Слуги народу" Єлизавети Богуцької, яка назвала його в соцмережах "дідусем з позаминулого століття".

В ефірі "Громадського радіо" Головаха зазначив, що під час будь-якої полеміки потрібно дотримуватися культури спілкування і не переходити на особистості.

Професор сказав, що не ображається на те, що депутатка його не знала, тому що він про неї також не чув. При цьому йому було неприємно, і він побажав молодому поколінню пам'ятати про культуру спілкування.

"Для мене це неприємно, але, до речі, це другорядна справа. Тут тільки одне - це рівень культури. Я хотів би підкреслити одну деталь - це полеміка. Полеміки можуть бути будь-якими - гарячими, наполегливими, але ніколи не треба переходити на особистості. Особливо переходити на певні ознаки - за віком, статтю, етнічним походженням, станом здоров'я і так далі. Це вже у світі всі порядні люди давно зрозуміли. І минулим є саме такий підхід - коли людина говорить, що "цей дід стоїть і щось каже". Яка різниця - хто говорить? Важливо - що говорить... Така культура спілкування - з минулого. І це я хочу підкреслити - що можна бути формально молодим за віком, а за культурою - бути в далекому минулому, в середньовіччі. І треба, щоб люди це розуміли - що це не залежить від віку..." - резюмував Головаха.

Нагадаємо, Богуцька назвала Головаху "дідусем з позаминулого століття". Так вона вирішила прокоментувати його виступ в ефірі ТРК "Україна", де він доводив необхідність традиційного перепису населення.

Пізніше нардепка вирішила перепросити і написала пост у фейсбуці, при цьому переплутала його прізвище, назвавши Головаху Головком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram