ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму заарештували директора ялтинського зоопарку, у відповідь він оголосив голодування

Зубкова заарештували через те, що туристку його парку 2018 року вкусив лев.

Фото: pikabu.ru

3 лютого в анексованому Криму на два місяці заарештували власника кримського сафарі-парку "Тайган" і зоопарку "Казка" Олега Зубкова. Зараз він перебуває в СІЗО Сімферополя. За словами прессекретаря парку "Тайган" Тетяни Алексагіної, він оголосив голодування, передає "Крим.Реалії".

"Його перевели вже в камеру, і він там. Олег Олексійович оголосив голодування і не приймає їжі. Зараз у нього там адвокат", - сказала прессекретар.

Вона зазначила, що для всіх арешт Зубкова став повною несподіванкою.

"Він відмовився від їжі відразу після того, як йому оголосили про арешт. Йому принесли їжу, але він відмовився від їжі. Усе йшло конструктивно, почалися зрушення у взаєминах (російського голови Криму і Зубкова). Ми не знаємо, з чим пов'язана така акція, хто на які кнопки натиснув, хто дав таку команду, ми не віримо, що суддя самостійно прийняла таке рішення", - зазначила Алексагіна.

Ресурс зазначає, що підтвердження інформації про голодування Зубкова від керівництва СІЗО Сімферополя поки що немає.

3 лютого стало відомо, що підконтрольний РФ Білогірський райсуд під час засідання у справі укушеної в парку "Тайган" туристки Ольги Соломіної заарештував кримського бізнесмена Олега Зубкова.

Зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт адвокат Арман Петросян назвав незаконною. Повідомляють, що захист має намір оскаржити рішення суду про арешт.

Судові розгляди пов'язані з тим, що в липні 2018 року в сафарі-парку "Тайган" лев укусив туристку Ольгу Соломіну. За словами жінки, в момент нападу хижака Зубков був поруч, але "не зміг одразу втихомирити своїх тварин".

Сам Зубков стверджує, що Соломіна була нетверезою й «тіпала лева за гриву», через що він її і вкусив.

"Крим.Реалії" зазначає, що після інциденту Росспоживнагляд провів перевірку в парку, але жодних порушень не виявив.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року Зубков отримав судову заборону на виїзд із РФ і анексованого нею Криму терміном на шість місяців. Причиною такого рішення стала відмова Зубкова закрити кафе, розташоване на території парку "Тайган" у Білогірському районі Криму.

У Зубкова тривалий конфлікт з російською "владою" півострова. У 2016 році він відвідав понад 150 судових засідань, пов'язаних з численними штрафами і звинуваченнями на його адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram